Kongres SSCG u aprilu naredne godine

Generalni sekretar SSCG, Duško Zarubica insistirao je, kako je saopšteno iz Saveza, da članovi Skupštine glasaju za zakazivanje tog kongresa shodno tome što je članovima koji su ga birali na vanrednom kongresu obećao da će on biti organizovan za godinu
71 pregleda 0 komentar(a)
Duško Zarubica, Foto: Zoran Đurić
Duško Zarubica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.12.2015. 14:44h

Kongres Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) održaće se 28. aprila naredne godine, odlučeno je danas na sjednici Skupštine te radničke asocijacije.

Generalni sekretar SSCG, Duško Zarubica insistirao je, kako je saopšteno iz Saveza, da članovi Skupštine glasaju za zakazivanje tog kongresa shodno tome što je članovima koji su ga birali na vanrednom kongresu obećao da će on biti organizovan za godinu.

"Svi su bili saglasni da treba da se vrati povjerenje u SSCG i da slijedi neko novo bolje vrijeme za najstariju crnogorsku radničku asocijaciju. Takođe su se usaglasili da se započete reforme moraju nastaviti”, navodi se u saopštenju SSCG.

Shodno tome, sjednici je prvi put prisustvovao i predsjednik Granskog Sindikata Željeznice, Marko Cacović, koji je odnedavno pristupio SSCG sa tri sindikata koje predstavlja.

"Dnevni red kongresa će biti definisan na narednoj sjednici Skupštine koja će se održati u februaru naredne godine, a obavezu organizovanja će preuzeti Služba SSCG", kazali su iz SSCG.

Na sjednici Skupštine legitimitet je dat novoizabranim predsjednicima opštinskih sindikalnih povjerništava Cetinje, Rožaje, Mojkovac - Čedu Bacanoviću, Beširu Kajeviću i Željku Rondoviću, kao i nedavno izabranom predsjedniku Sindikalnog povjereništva Glavnog grada Podgorica, Simu Sekuliću.

Na današnjoj sjednici Skupštine je bilo riječi i o finansijskoj situaciji SSCG.

Zarubica je saopštio da se obaveza redovno isplaćuju i pored dugova koji pristižu na osnovu presuda iz 2012, 2013. i prošle godine.

Bonus video: