Kompanije donirale 24.000 eura za djecu bez roditelja

Djeca bez roditeljskog staranja i iz udaljenih seoskih područja dobiće novogodišnje paketiće
106 pregleda 0 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir M. Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.12.2015. 20:22h

Djeca bez roditeljskog staranja i iz udaljenih seoskih područja na teritoriji Glavnog grada dobiće novogodišnje poklone u okviru projekta “Praznici za sve”. Humanitarni projekat organizuje Poreska uprava CG, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad.

„U narednom periodu želimo da Poreskoj upravi damo novi imidž“, istakao je direktor Poreske upraveMiomir M. Mugoša.

On je saopštio da „Praznici za sve“ promovišu važnosti redovnog plaćanja poreza i uspostavljanja partnerskog odnosa državnih institucija i urednih poreskih obveznika. Ciljna grupa projekta, koji će trajati šest mjeseci, su djeca bez roditeljskog staranja, djeca i omladina sa smetnjama u razvoju, korisnici Rehabilitacionog centra “Kakaricka gora” i stara lica u specijalizovanim ustanovama za njegu.

Mugoša je saopštio da je 57 preduzeća, sa Bijele liste Poreske uprave, za projekat “Praznici za sve” doniralo 24.170 eura za socijalno ugrožena lica.

Šefica kabineta gradonačelnika Podgorice Snežana Mijušković, napomenula je da su ovom akcijom prvi put, obuhvaćena i djecu iz ruralnih područja. U saradnji sa predstavnicima NVO toj djeci će biti podijeljeno oko 250 paketića. Nakon manifestacije 29. decembra, na kojoj će uručiti poklone djeci bez roditeljskog staranja sa područja Podgorice, Mugoša je najavio da će preko devet hiljada eura iskoristiti za doniranje opreme ustanovama na teritoriji glavnog grada i šire. Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević je kazala da novac treba usmjeravati onamo gdje je najpotrebniji.

Bonus video: