Podgorica: Viša ugostiteljska škola može da ima tri sprata

Planom je predviđena i izgradnja sportske dvorane
175 pregleda 0 komentar(a)
SSŠ “Sergije Stanić”, Foto: Arhiva "Vijesti"
SSŠ “Sergije Stanić”, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.12.2015. 17:02h

Nacrtom Detaljnog urbanističkog plana “Pobrežje zona G” - izmjene i dopune predviđena je izgradnja sportske dvorane na Ljuboviću, a Srednja stručna škola “Sergije Stanić” i Viša ugostiteljska škola će moći da imaju tri sprata.

Dokumentom, koji je na petnaestodnevnoj javnoj raspravi, obuhvaćen je prostor od 6,10 hektara, koji je sa sjeverne strane ograničen Bulevarom crnogorskih serdara, sa istočne i jugoistočne ulicama Kralja Nikole i Radosava Burića, a sa južne i jugoistočne brdom Ljubović.

U Nacrtu se navodi da površine za mješovitu namjenu obuhvataju prostor na kome se sada nalaze hotel “City”, Seizmološki zavod i jedan dio neizgrađenih površina. Na tim površinama se, kako se navodi, planira izgradnja tri objekta centralnih djelatnosti na urbanističkim parcelama 6, 7 i 8, koji će imati do dva sprata sa potkrovljem i objekta mješovite namjene za stanovanje sa poslovanjem, koji će imati dva sprata.

U Nacrtu se navodi da površine za školstvo i socijalnu zaštitu obuhvataju prostor urbanističkih parcela na kojima se nalaze škola “Sergije Stanić” i Viša ugostiteljska škola. Na ovim površinama će, piše u dokumentu, na urbanističkoj parceli 2 biti dozvoljena gradnja tri sprata više ugostiteljske i Srednje stručne škole “Sergije Stanić”.

Na površini za sport i rekareaciju, koja obuhvata prostor urbanističkih parcela na kojima se u trenutku izrade plana nalazi strelište “Ljubović”, planirana je jednospratna sportska dvorana.

Centralna javna rasprava o dokumentu održaće se 25. decembra u 10 časova u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Bonus video: