Đački radovi na Novogodišnjem bazaru

Izloženi su predmeti i slatkiši koje su napravili člkanovi kluba, a sav prihod od njihove prodaje biće doniran u humanitarne svrhe
146 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2015. 14:44h

Novogodišnji bazar 2015. koji je organizovao preduzetnički klub Art and Craft Srednje mješovite škole "Ivan Goran Kovačić", otvoren je danas u prostorijama škole.

Izloženi su predmeti i slatkiši koje su napravili člkanovi kluba, a sav prihod od njihove prodaje biće doniran u humanitarne svrhe. Sami su obezbijedili materijal, a malu pomoć u pripremanju kolača i priganica pružile su i majke učenika, dok su dio slatkiša napravili učenici Ugostiteljske škole.

Preduzetnički klub "Art and craft" osnovan prije mjesec dana, pokrenut je entuzijazmom i mnoštvom ideja učenika uz nesebičnu pomoć i podršku profesora- koordinatora.

U klubu je 60 učenika koji se obrazuju za različita zanimanja.

Projekat preduzetničkih klubova u srednjim školama iniciralo je Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje i važi za sve srednje škole u Crnoj Gori.

Školski bazar preseliće se na gradski na Novogodišnji bazar koji je otvoren u utorak na glavnom gradskom trgu i Njegoševoj ulici u okviru koga će imati svoj štand.

Na Novogodišnjem bazaru, koji organizuju Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu upravu i hercegnovske nevladine organizacije, radove su izložili umjetnici, kreativci i proizvođači. Oni su prikazali odjevne predmete, igračke, ukrase za jelku, kolače i zdravu hranu.

Podmladak Gradske muzike sjutra će u okviru Novogodišnjeg sajma održati Božićni koncert, a u subotu je planirana prodajna izložba radova djece iz Osnovne škole “Dašo Pavičić”.

Dio prihoda bazara ići će u humanitarne svrhe, a odluku o tome ko će dobiti pomoć donijeće izlagači, po završetku bazara. U organizaciji Novogodišnjeg bazara učestvuju, pored Sekretarijata i nevladinog sektora, djeca iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ i vrtića „Naša radost“ i njihovi roditelji, Gradska muzika i Volonterski centar Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“. Bazar će trajati do 30 decembra.

Galerija

Bonus video: