Pocijepani plakati uoči protestnog skupa u Pljevljima

Mitrović je poručio „plaćenicima koji to rade” da ih ne mogu zaplašiti niti spriječiti u namjeri da iskažu svoje nezadovoljstvo ekološkim stanjem
50 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2015. 16:02h

Predsjednik Ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović kazao je da su organizovani pojedinci tokom noći skidali i cijepali plakate koje su njihovi aktivisti izlijepili po gradu uoči protestnog skupa, koji će se sjutra sa početkom u 12 sati i jedan minut održati na Trgu 13. jul u Pljevljima.

Mitrović kaže da su neki od njih maskirani kapuljačama, što navodi na zaključak da su sve to radili po nečijem nalogu.

“Pored toga više službenika iz Javnih preduzeća i administracije nam je potvrdilo da im je sugerisano da će se sjutra kontrolisati radno vrijeme i da će se voditi računa ko će izaći na građanski skup zakazan u 12 časova i jedan minut. Dakle, jasno je da se vrši pritisak na građane da ne izađu na skup i izraze svoj protest i neslaganje sa sadašnjim stanjem životne sredine u Pljevljima, kao i stanjem zdravlja stanovništva u ovom gradu. Najoštrije osuđujemo ovu smišljenu i plansku akciju koja je očigledno uperena protiv svih slobodomislećih građana Pljevalja i nije nam jasno kakav mentalni skolp i bolesni um, može da ima onaj koji skida plakate koje pozivaju na običan građanski skup”, rekao je Mitrović.

On je poručio „plaćenicima koji to rade” da ih ne mogu zaplašiti niti spriječiti u namjeri da iskažu svoje nezadovoljstvo ekološkim stanjem u Opštini Pljevlja.

„Nakon odražavanja skupa pozabaviti ćemo se plaćenicima u kapuljačama i njihovim nalogodavcima, jer znamo kuhinju iz koje se organizuju skidači plakata čiji su dometi i uspjesi skidanje tuđih plakata koje su luča slobode, slobodne riječi i otpora”, rekao je Mitrović.

“Pozivamo građane da uprkos prijetnjama i pritiscima kojima su izloženi, smognu snage i hrabrosti i dođu na Trg u dvanest sati i jedan minut, da zajedno pošaljemo poruke i nove zahtjeve prema Vladi Crne Gore i nadležnim institucijama”, rekao je Mitrović.

Pljevljacima je potpuno svejedno odakle potiče ovoliko zagašenje, ono što je svakome jasno je to, da je stanje postalo alarmantno i više nego zabrinjavajuće i zbog toga tražimo hitnu reakciju nadležnih i preduzimanje hitnih mjera koje će rezultirati rešenjem problema zagađenja i prestanka opsanosti po zdravlje građana. Pljevljacima je jasno i to da postoje ljudi i strukture kojima smeta građansko okupljanje i priča o neradu i javašluku koje je prouzrokovalo ekološku, ekonomsku i socijalnu sumornu sliku u kojoj su se našli svi građani najzagađenijeg grada u Evropi.

Smatrajući da se na ovaj način grubo krše prava građana i da se sa njihovim zdravljem neko godinama kocka, pritom nepotrebno trošeći njihov novac na liječenja po raznim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i van nje, javno pozivamo nadležne da krenu u rešavanje ovih više tehničkih, nego birokratskih problema koji svima nama proizvodi indirektne i vrlo visoke troškove zbog nečijeg očiglednog nemara i bahatosti.

Galerija

Bonus video: