Župski ribolovci posadili 2.500 sadnica crnog bora i smrče

“Osnovnoj školi ‘Dušan Bojović’ poklonićemo stotinu sadnice koje će učenici te škole zasaditi u školskom dvorištu. Akcije pošumljavanja će se i dalje nastaviti, jer klub planira da u narednom periodu zasadi 10.000 sadnica”
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2015. 09:21h

Članovi Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Župa“ iz Nikšića organizovali su akciju pošumljavanja brda Borje, iznad jezera Liverovići, kao i obalu jezera. Borje, koje je stradalo u požaru, i obala, zahvaljujući župskim ribolovcima bogatiji su za 2.500 sadnica crnog bora i smrče.

U akciji su učestvovali i mještani sela Liverovići, a sadnice je donirao Luka Maksinović.

“Osnovnoj školi ‘Dušan Bojović’ poklonićemo stotinu sadnice koje će učenici te škole zasaditi u školskom dvorištu. Akcije pošumljavanja će se i dalje nastaviti, jer klub planira da u narednom periodu zasadi 10.000 sadnica”, kazao je predsjednik SRK “Župa” Radovan Jaredić.

Klub, koji je proljetos osnovan i broji oko stotinu članova, organizovao je veći broj akcija ekološkog karaktera, poput čišćenja rijeke Gračanice, nasipanje puta pored jezera, čišćenje i uređenje deponije, kao i akciju pošumljavanja.

Organizovali su i takmičenje u spremanju riblje čorbe i u plovkanju, učenicima Osnovne škole "Dušan Bojović" održali su čas ekologije i ribolova, a za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, koji su među prvima dobili članske knjižice SRK “Župa”, priredili su i izlet na jezeru.

Galerija

Bonus video: