Bijelo Polje: Kontejner na trotoaru, pješaci na magistrali

Načelnik Komunalne policije Radenko Vujošević kazao da su kontejneri na istom mjestu bili zadnjih 15 godina i da su dijelom bili na ulici
61 pregleda 5 komentar(a)
Bijelo Polje kontejner, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje kontejner, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.12.2015. 16:35h

U Ulici Nedeljka Merdovića u bjelopoljskom naselju Nikoljac, juče je nasred trotoara izgrađena betonska niša za kontejnere.

Mještanin Saša Jovović kazao je da su izgradnjom tog nelegalnog objekta nadležni doveli u opasnost učenike Osnovne škole “Dušan Korać”, sve pješake ali i vozače.

"Svi su prinuđeni da idu ulicom a na samo par metara postoji krivina što dodatno ugrožava sigurnost pješaka”, kazao je Jovović.

On je rekao da su se obratili Komunalnoj policiji i tražili da se građevina sruši i izmjesti, ali da im niko nije odgovarao.

Kazao je da su mještani saglasni da se dio za kontejnere uredi, ali ne na taj način i na ulici.

Načelnik Komunalne policije Radenko Vujošević kazao da su kontejneri na istom mjestu bili zadnjih 15 godina i da su dijelom bili na ulici.

"Niše za kontejnere izgrađene su upravo zbog bezbjednosti saobraćaja... Ranije smo se zalagali da se kontejneri izmjeste sa tog lokaliteta između ostalog i zbog krivine na tom dijelu puta, ali građani su bili protiv toga”, kazao je Vujošević.

On je rekao da će ukloniti niše, ako građani sada to traže.

Pojasnio je da ih ne mogu pomjeriti na lokaciju koju mještani smatraju da je najbolja zbog trafo-stanice koja je u neposrednoj blizini.

Bonus video: