Igračkoteka i razvojni centar od ponedjeljka u Podgorici

gračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar biće mjesto gdje će roditelji i staratelji moći besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda
2 komentar(a)
Igračkoteka, Foto: Igračkoteka i razvojni centar/Facebook
Igračkoteka, Foto: Igračkoteka i razvojni centar/Facebook
Ažurirano: 18.12.2015. 12:45h

Udruženje Roditelji će u ponedjeljak otvoriti Igračkoteku i razvojni centar u Podgorici.

"Svečano otvaranje simbolično se organizuje na dan kada je prije dvije godine u šoping molu Delta City Udruženje organizovalo Slatki sajam, u toku kojeg su volonteri udruženja Roditelji, prodavajući kolače i slatkiše koje su napravili sami, ali i koje su obezbjedili pojedinci i kompanije, uspjeli da prikupe preko 900 eura za opremanje biblioteke igračaka. Biblioteku igračaka će krasiti i igračke od različitih materijala koje su djeca pravila kod kuće", navode iz udruženja.

Prostorije u kojima će biti smješteni Igračkoteka i Razvojni centar u vlasništvu su Ministarstva odbrane koji su ih Udruženju ustupili na petogodišnje korišćenje.

Igračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar biće mjesto gdje će roditelji i staratelji moći besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci.

"Namjera Udruženja je da korisnici biblioteke igračaka budu prvenstveno djeca iz socijalno ugroženih porodica, čiji roditelji ne mogu priuštiti ovaj tip igračaka, zbog izuzetno visokih cijena u prodaji. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca će, zajedno sa svojim roditeljima/starateljima, moći i da provedu neko vrijeme u prostoru Igračkoteke i Rzvojnog centra, kako igrajući se, tako i učestvujući u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima", saopšteno je iz udruženja.

Udruženje Roditelji će u Igračkoteci i Razvojnom centru, pored besplatnih edukativnih i kreativnih radionica, organizovati i podršku u učenju, ali i psihološku i pravnu pomoć za djecu i roditelje.

Kako se navodi, Igračkoteka i Razvojni centar zvanično će početi sa radom nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

Bonus video: