Ko to pali Kuče?

"Pozvao ponovo vatrogasce koji su mi rekli da su bili na terenu i da je sve u redu, da oni nemaju načina i da su se mirno vratili nazad"
83 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2015. 15:17h

Čitalac "Vijesti" snimio je juče požare na više lokacija na prostoru Kuča.

"U početki su svi požari izgledali kao uobičajeno paljenje livada, dok popodne nisu zahvatili bukove i borove šume. Stanovnici ruralnih krajeva imaju jako ružnu naviku da tokom jeseni pale livade da bi tobože dogodine bila bolja trava. U kombinaciji sa ludim vjerovanjem da i pečurke bolje rastu poslije požara... izgore nam sva Crna Gora", navodi čitalac u poruci proslijeđenoj redakciji.

On navodi da je pozvao i vatrogasce, te da je, iako ih je na teritoriji Kuča juče bilo najmanje četiri ili pet, on jedini koji je požare prijavio.

Prvi poziv vatrogascima uputio je oko 11 sati, te poziv ponovio oko 15.

"Pozvao ponovo vatrogasce koji su mi rekli da su bili na terenu i da je sve u redu, da oni nemaju načina i da su se mirno vratili nazad. Da li se od sada požar zove samo kada gore kuće i stradaju ljudi", pita čitalac "Vijesti", koji je redakciji proslijedio i video snimljen tokom jučerašnjeg dana.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović kazao je “Vijestima” da su vatrogasci u Kučima u subotu ugasili požar, koji je prijetio vikendicama na Stravču.

“Jedan krak požara je ugrožavao vikendice. Po završetku intervencije, dogovorili smo se sa mještaninom koji nas je i zvao da nas opet kontaktira, ako vatra opet ugrozi kuće”, kazao je Čađenović.

On je potvrdio da su i u nedjelju imali poziv da intervenišu na području Kastrata, ali i demantovao da je gorjela bukova i borova šuma.

“Ekipa je pošla tamo, nijesu bile ugrožene kuće, gorjelo je lišće nataloženo, šuma nije. Vatra je bila na nepristupačnom terenu, pa intervenisati nijesu mogli. Čovjeku koji je prijavio taj požar, kada je zvao drugi put dispečer je sve to objasnio”, kazao je Čađenović.

Galerija

Bonus video: