Spriječen novi pokušaj iseljenja Vlahovića: Gradonačelnik zaboravio sirotinju

Sudski izvršitelji i policija otišli su, a pred kućom Vlahovića se okupilo preko 200 mještana, članova Građanskog pokreta Otpor, Alternative...
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2015. 11:53h

Veliki broj mještana spriječio je drugi pokušaj iseljenja porodice Vlahović iz Park šume u Zagoriču.

Svetlana Vlahović je prozvala gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i predsjednika Mjesne zajednice Zagorič zbog ignorisanja zahtjeva mještana.

"Gdje je gradonačelnik, pružio je podršku gej paradi, a nema ga sada kod nas sirotinje. I mi smo građani Crne Gore, nismo stoka", kazala je Vlahović.

Sudski izvršitelji i policija otišli su, a pred kućom Vlahovića se okupilo preko 200 mještana, članova Građanskog pokreta Otpor, Alternative...

"Hoćete li sve nas da preselite ipsred institucija, nas 500 koliko ima kuća ovde. Hoćete li mene sa dvoje djece da izbacite napolje, na livadu. Nismo mi itvasi sa sjevera, kako nas nazivaju, već građani Crne Gore", kazala je Vlahović sudskom izvršitelju Dragoljubu Kaluđeroviću.

Ona je istakla da razumije da i on i policija, koja je došla, radi svoj posao, ali bila je ogorčena na gradonačelnika i predsjednika Mjesne zajednice "Zagorič".

"Prozivam javno predsjednika MZ, on je kopča naša sa gradonačelnikom. Kažete da je država spremna za prihvat izbjeglica iz Sirije, a evo od nas pravite izbjeglice. Tražimo da neko posreduje između nas i porodice Vučinić, poštujemo njih, vraćena im je zemlja, tako kako je vraćena i niko od nas ovdje ne kaže da ne želi da plati. Samo tražimo da to bude neki dogovor, u razumnom roku i iznosu", poručila je Vlahović. Presudom Vrhovnog suda Vučinićima je vraćeno 125.000 kvadrata u Park šumi, a pojedinim mještanima su stigle presude da plate parcele, odnosno 35 do 40 eura po kvadratu. Vlahovići su dobili presudu da plate 34.000 eura. Iz advokatske kancelarije "Jovović, Mugoša, Vuković", koji zastupaju Vučiniće, ranije je saopšteno da će tužitelji morati da plate zemljište koje su okupirali.

Mještani namjeravaju da napišu novu peticiju, koju bi predali šefu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitji Drobniču, a kojom bi ga upoznali sa aktuelnom situacijom i zatražili posredovanje.

Galerija

Bonus video: