Župski vodovod i dalje bez dozvola

"Za ovo su najmanje krivi mještani koji su ugradili preko 85 odsto vodomjera, što su se odlukom od avgusta 2013. godine obavezali"
1 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.12.2015. 08:04h

Savjet Mjesne zajednice Župa nikšićka jednoglasno je donio odluku da Opština Nikšić omogući da župski vodovod dobije vodoprivrednu saglasnost i upotrebnu dozvolu shodno zakonu.

"Od strane lokalne uprave i Vodovoda napravljeno je niz grešaka od samog početka rekonstrukcije 30 kilometara dugog vodovoda koje za posledicu ima da vodovod, ni posle devet godina od početka rekonstrukcije, nema vodoprivednu saglasnost ni upotrebnu dozvolu, a isto tako nema ni dovoljnih količina vode da obskrbi svako domaćinstvo u MZ Župa nikšićka, iako je za rekonstrukciju izdvojeno oko 700.000 eura", kazao je Dragoljub Radulović, član Savjeta MZ Župa.

Prema njegovim riječima, i pored obećanja čelnih ljudi Vodovoda, da će rekonstrukcija doprinijeti redovnom vodosnabdijevanju mještani Župe vode nemaju i po nekoliko mjeseci zbog, kako tvrdi Radulović, nepoštovanje zakonskih procedura prilikom rekonstrukcije vodovoda.

"Za ovo su najmanje krivi mještani koji su ugradili preko 85 odsto vodomjera, što su se odlukom od avgusta 2013. godine obavezali. Istom odlukom Opština i Vodovod su preuzeli niz drugih obaveza kako bi vodovod u Župi dobio vodoprivrednu saglasnost i upotrebnu dozvolu, ali malo koja preuzeta obaveza je realizovana", istakao je Radulović.

Savjet je, prema njegovim riječima, raspravljao i o stanju putne infrastrukture i donio odluku da lokalna uprava što prije izvrši potrebne radove na putnoj infrastrukturi u MZ u kojoj u 12 sela živi oko 4.000 mještana.

Bonus video: