Vučelić: Umjesto dotrajalih lampiona, da se vodi računa o gradu

"Ulična rasvjeta u većem dijelu grada je dotrajala. Naselja su veoma loše osvijetljena, dok neke ulice nemaju ni javnu rasvjetu..."
2 komentar(a)
Podgorica centar, ukrasi, Foto: Luka Zeković
Podgorica centar, ukrasi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2015. 11:33h

Podgoričani i Podgoričanke su se već navikli da iz godine u godinu gledaju jedne te iste novogodišnje ukrase koji su u veoma lošem stanju - neki čak nisu ni u funkciji, smatra Maja Vučelić odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada.

"Dekoracijama nisu dovoljno obuhvaćene i neki od zaštitnih znakova Podgorice, što ne ide u prilog organizatorima dočeka Nove godine na glavnom gradskom trgu, a ni turističkoj promociji grada s obzirom na to da se u novogodišnjoj noći očekuje povećan broj turista iz drugih zemalja. Uprkos tome, do sada nisu bila predviđena sredstva za nabavku novih dekorativnih ukrasa", navodi Vučelić.

Ipak, kako navodi ona, to što Podgorica u novogodišnoj noći neće izgledati poput mnogih svjetskih metropola, nije najveći problem.

"Ulična rasvjeta u većem dijelu grada je dotrajala. Naselja su veoma loše osvijetljena, dok neke ulice nemaju ni javnu rasvjetu, npr. ul. Vojislavljevića - od 19.decembra do cetinskog puta, kao i mnoge sporedne ulice. Stoga, apelujemo na lokalnu vlast da umjesto dotrajalih lampiona koji, tradicionalno u decembru ukrašavaju naš grad, o izgledu Podgorice vode računa tokom cijele godine, a u cilju bolje promocije grada da se i novogodišnjem ukrašavanju ozbiljnije posvete", zaključuje Vučelić.

Bonus video: