Džomić nije razumio, uzdaju se u Amfilohija

Gradonačelnik Budve rekao da nije ni znao za dug prema Mitropoliji, da nijesu naišli na njihovo razumijevanje i da zato sada čekaju da se vrati Amfilohije
93 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2015. 07:53h

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović kazao je da nije hrišćanski od Mitropolije crnogorsko-primorske što je blokirala račun lokalnoj upravi.

SPC je bez najave blokirala račun na 530.000 eura, tražeći prinudnu naplatu duga koji Opština ima na ime izuzimanja zemlje crkvi od prije 25 godina. Popović je rekao da se s tom činjenicom “sučio prije nekoliko dana” i da nije znao da prijeti blokada SPC:

“Iskreno rečeno, nijesam znao ni da postoje te obaveze, o tome sam razgovarao sa advokatom Mitropolije i obratili smo se pismom Mitropoliji, gospodinu Veliboru Džomiću, koji je zastupnik Mitropolije.

Nijesmo naišli trenutno na njihovo razumijevanje. Čeka se povratak gospodina Amfilohija koji je van Crne Gore. Nadam se da će on imati razumijevanje”.

Džomić je saopštio da su godinama čekali da ostvari svoje pravo, da su već jednom obustavljali izvršenje i da su odgovorni u prethodnoj vlasti izigrali dogovor.

Popović ne spori obaveze prema SPC: “Mislim da nije humano ostaviti radnike Opštine bez plate, djecu bez paketića i nadam se da će gospodin Amfilohija imati razumijevanja, da ćemo nešto po tom pitanju uraditi. Opština nikome neće ostati dužna...”

Džomić je saopštio da Popović nije nadležan da tumači šta je hrišćanski, a šta ne, poručivši da je to učinio kako bi krivicu za problem prebacio na SPC.

"A mi smo njima gledali kroz prste"

Popović je istakao da je Opština imala razumijevanja za sve radnje Mitropolije, ali da nije “siguran da su sve u skladu sa DUP-ovima, sa zakonima i pravima ove države”.

“Mislim da Opština to nije zaslužila, da je partner sa MPC...”, rekao je juče Popović.

Džomić je odgovorio da Opština ima pravo da pokrene postupke u svakom slučaju gdje smatra da Mitropolija nije poštovala zakonske propise.

Bonus video: