Stijepović obišao radove na vodoizvorištu Mareza

Iz Pg biroa saopšteno je da novi objekat crpne stanice obuhvata izgradnju armirano betonske konstrukcije sa usisnim bazenom za pumpe i zamjenu kompletne hidromašinske i elektroopreme
71 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2015. 18:18h

Završetkom radova na crpnoj stanici "Mareza1", čija je vrijednost 950 hiljada eura, biće riješeno pitanje dovoljnih količina vode za potrebe stanovnika Glavnog grada, za duži vremenski period.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, obišao je danas radove na novom objektu crpne stanice „Mareza 1“.

Iz Pg biroa saopšteno je da novi objekat crpne stanice obuhvata izgradnju armirano betonske konstrukcije sa usisnim bazenom za pumpe i zamjenu kompletne hidromašinske i elektroopreme.

"Vrijednost ugovorenih radova je 950 hiljada eura i u cjelostiće će se finansirati iz sredstava d.o.o. Vododovod i kanalizacija, koja su obezbijeđena kroz kreditni aranžman sa Investiciono-razvojnim fondom", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, realizacija projekta će donijeti brojne benefite, među kojima su efikasnija proizvodnja i distribucija vode, podizanje nivoa kvaliteta pružanja usluga vodosnabdijevanja, širenje vodovdne mreže i obezbjeđenje sigurnosti i automatsku kontrolu procesa rada.

Izvođač radova je kompanija „CMC” iz Herceg Novog.

Prije realizacije ugovornog dijela projekta realizovani su pripremni radovi, u vrijednosti od 50 hiljada eura, kako bi se građanima Podgorice i Danilovgrada omogućilo nesmetano snabdijevanje vodom tokom trajanja izvođenja radova.

U saopštenju se podsjeća da je crpna stanica „Mareza 1” izgrađena 1950. godine i bila je prvi objekat u sistemu snabdijevanja vodom sa ovog vodoizvorišta za potrebe građana Podgorice i Danilovgrada.

Galerija

Bonus video: