Svi iz Vlade pozvani na Montenegro Prajd

Organizacioni Odbor Montenegro Prajda očekuje i učešće svih poslanika i poslanica i predsjednika Skupštine Crne Gore koji su ranije pozvani da se priključe Povorci u nedjelju
70 pregleda 6 komentar(a)
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 10.12.2015. 12:39h

Organizacioni Odbor treće Povorke ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja „Montenegro Prajd“ i organizacija Kvir Montenegro, pozvali su na Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava danas, kompletan sastav Vlade Crne Gore da uzmu učešće na ovom centralnom godišnjem okupljanju LGBTIQ zajednice koje će biti održano u Podgorici u nedjelju.

"LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori se tokom ove godine suočavala sa brojnim izazovima koji predstavljaju ozbiljne rizike da se do sada postignuti uspjesi i rezultati na polju na promocije i zaštite naših osnovnih ljudskih prava umanje i ozbiljno dovedu u pitanje. Nakon brojnih poteškoća sa kojima smo se suočavali tokom pripreme treće Povorke ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja, izvjesno je da će ovo godišnje centralno okupljanje LGBTIQ zajednice biti nesmetano održano u nedjelju 13. decembra", saopšteno je iz Kvir Montenegra.

Uz promjenu maršrute Povorke koja će, pored svih neizvjesnosti ipak biti održana, u nedjelju će, kako navode, "država imati priliku da potvrdi svoju punu direktnu posvećenost našim ljudskim pravima kroz učešće velikog broja visokih zvaničnika Vlade samoj Povorci, te očekujemo odziv visokih zvaničnika Vlade koji će pokazati da je podrška našim ljudskim pravima kontinuirana i direktna i nije svedena isključivo na ostvarivanje političkih interesa i ciljeva".

Organizacioni Odbor Montenegro Prajda očekuje i učešće svih poslanika i poslanica i predsjednika Skupštine Crne Gore koji su ranije pozvani da se priključe Povorci u nedjelju.

Bonus video: