ZAVRŠEN DRUGI KRUG

Još 92 visokoškolca dobila priliku za stručno osposobljavanje

Svi oni će 15. januara 2016. otpočeti sa programom stručnog osposobljavanja kod izabranog poslodavca nakon čega će se osposobiti za samostalno obavljanje posla u svojoj oblasti i ostvariti pravo na polaganje stručnog ispita
0 komentar(a)
Biznismen, posao, Foto: Shutterstock
Biznismen, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2015. 17:34h

Drugi krug prijavljivanja za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završen je, i u tom krugu još 92 visokoškolca su dobila priliku da se stručno usavršavaju kod poslodavaca, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“S obzirom na veliki broj lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja su pokazala interesovanje za Program stručnog osposobljavanja, a u prvom krugu nijesu dobila poslodavca, i značajan broja slobodnih mjesta kod prijavljenih poslodavaca za ovaj Program za 2015/2016. godinu, organizovan je bio i drugi krug za prijavu,” stoji u saopštenju.

Svi oni će 15. januara 2016. otpočeti sa programom stručnog osposobljavanja kod izabranog poslodavca nakon čega će se osposobiti za samostalno obavljanje posla u svojoj oblasti i ostvariti pravo na polaganje stručnog ispita.

Rezultati drugog kruga Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2015/2016. objavljeni su na Portalu e-uprave – Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i sajtovima Ministarstva prosvjete, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za kadrove.