Festival filma o ljudskim pravima ove godine u Beranama

U okviru festivala koji traje od 11. do 15. decembra u Beranama će 13. i 14. decembra biti prikazana četiri filma - „Citizenfour”, „Mustang“, “Taksi“ i „Jedan dan u Sarajevu”
0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 05.12.2015. 17:14h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) potpisao je sa Opštinom Berane Memorandum o saradnji u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima “Ubrzaj 2015”.

Direktorica CGO Daliborka Uljarević je objasnila da će se festival ove godine u Beranama realizovati kao pilot projekat.

Festival se održava već šestu godinu za redom, a prošle godine je okupio oko tri i po hiljade posjetilaca. U okviru festivala se dodjeljuju pojedinačne nagrade za afirmaciju ljudskih prava, kao i nagrade organizacijama.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je između ostalog naglasio da o značaju ljudskih prava u Beranama najbolje govori primjer višegodišnje borbe građana Beransela za izmještanje privremenog odlagališta komunalnog otpada Vasove vode.

Opština Berane je na ovaj način postala partner u održavanju ovog sve prepoznatljivijeg festivala koji između ostalih podržava i američka Ambasada u Crnoj Gori.

U okviru festivala koji traje od 11. do 15. decembra u Beranama će 13. i 14. decembra biti prikazana četiri filma - „Citizenfour”, „Mustang“, “Taksi“ i „Jedan dan u Sarajevu”.

Bonus video: