Od uređenja Tološke šume samo obećanja

Zbog rekonstrukcije Tološke šume, prošle godine je srušen „Trim bar”, a iz Glavnog grada su najavili da je umjesto kafića planirana izgradnja novog ugostiteljskog objekta
287 pregleda 6 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Luka Zeković
Tološka šuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.12.2015. 07:46h

Iz Glavnog grada su najavili u oktobru da će Tološka šuma biti uređena po najsavremenijim standardima i opremljena svim adekvatnim sadržajima do kraja godine.

Takođe, tada je saopšteno da se projekat rekonstrukcije i uređenja Tološke šume realizuje na bazi ranije potpisanog ugovora između Glavnog grada i Telekoma.

"To podrazumijeva rekreativne terene kao u razvijenim zemljama Evrope i svijeta, a završetak radova se očekuje do kraja tekuće godine”, naveli su iz PG biroa.

Međutim, od tih najava je prošlo mjesec i po, godina se bliži kraju, a Tološka šuma, nekada omiljeno mjesto rekreativaca i dalje je ruinirana.

Iz Glavnog grada je i u junu prošle godine najavljena rekonstrukcija Tološke šume u saradnji sa Telekomom.

Zbog rekonstrukcije Tološke šume, prošle godine je srušen „Trim bar”, a iz Glavnog grada su najavili da je umjesto kafića planirana izgradnja novog ugostiteljskog objekta.

Peticiju protiv rušenja lokala potpisalo oko 600 građana.

"Glavni grad planira da dio svojih obaveza utvrđenih tim ugovorom realizuje u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i kompanijom "Bemax", kako bi taj prostor bio u potpunosti priveden namjeni i stavljen na raspolaganje građanima za razne vidove odmora i rekreacije”, saopštili su u oktobru ove godine iz Glavnog grada.

IzTelekoma je tada saopšteno da su u skladu sa svojom strategijom društvene odgovornosti obezbijedili dio finansijske podrške za projekat rekonstrukcije Tološke šume.

"Za realizaciju je odgovoran Glavni grad”, navode iz te kompanije. Iz Glavnog grada nijesu odgovorili „Vijestima” kada će početi radovi, koliko je planirano terena, kakvi će to biti sadržaji.

Bonus video: