Svjetske fudbalske legende u maju u Herceg Novom: SP u slobodnim udarcima

"Na ovaj način ćemo kroz sport i kulturu doprinijeti kreiranju dobrog imidža Herceg Novog", kazao je na konferenciji Bajron Bird, direktor londonske kompanije "Z7 management" zadužene za promociju
74 pregleda 3 komentar(a)
Slobodan udarac, Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Slobodan udarac, Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Ažurirano: 04.12.2015. 17:11h

U Herceg Novom će 30. i 31. maja 2016. godine biti održano svjetsko prvenstvo u slobodnim udarcima "Free kick Master Legends", saopšteno je danas na konferenciji za novinare u hotelu Palmon bay.

“Free kick Master Legends” je sportsko takmičenje u kome neke od nekadašnjih najvećih fudbalskih zvijezda, koje nijesu aktivni profesionalni fudbaleri, izvode slobodne udarce, a na golu su poznati golmani. Ovu ideju podržavaju fondacije "Futbol Masters", "Footbal for peace" i fondacija "Gol Iluminado" Elijasa Figeroe, kao i ličnosti poput ambasadora Ujedinjenih nacija Kofija Anana, Princa Alberta od Monaka, fudbalskih legendi Pelea, Dijega Maradone, Franca Bekenbauera.

"Cilj manifestacije je, pored takmičenja, promocija i razvoj grada koji je još neotkrivena destinacija sa puno potencijala. Na ovaj način ćemo kroz sport i kulturu doprinijeti kreiranju dobrog imidža Herceg Novog", kazao je na konferenciji Bajron Bird, direktor londonske kompanije "Z7 management" zadužene za promociju.

Оn je istakao da naredne godine Crna Gora slavi desetogodišnjicu proglašenja nezavisnosti, a Fudbalski savez Сrne Gore deseti rođendan, i nije slučajno da se događaj poklapa sa ovim jubilejima.

"Očekuje se da će za događaj u Herceg Novom do maja znati preko 400 miliona ljudi u svijetu, a prenosiće ga internacionalne TV kuće. Takmičenje će biti najavljeno na turnirima u Brazilu, Dubaiju i Portugalu", najavio je Bird.

Na konferenciji je prikazana i video poruka Elijasa Figeroe, najboljeg čileanskog fudbalera u istoriji i legende ove igre, koji se raduje što će takmičenje biti organizovano u Crnoj Gori i očekuje odličnu organizaciju i druženje.

Na ranijim takmičenjima učestvovali su neki od najslavnijih fudbalera i golmana današnjice i legende ovog sporta poput Erika Kantone, Mihaela Balaka, Alesandra Del Piera, Figa, Raula, Tijerija Anrija, Olivera Kana, Frančeska Tolda,..

Koja tačno imena će doći u Herceg Novi znaće se naknadno, kada budu utvrđene obaveze igrača, ali to će sigurno biti igrači koji su među najboljim izvođačima slobodnih udaraca u svijetu.

U finalu će učestovati 20 fudbalskih zvijezda - 16 fudbalera i četiri golmana.

Organizator je "Free Kick Master DOО", uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije grada.

"Footbal for peace", naslanja se na projekat koji je u toku, kandidaturu Herceg Novog za Еvropsku prijestonicu kulture 2021. godine. Jedna od glavnih ideja našeg koncepta "Frenemies - Peace of art", takođe je mir, što je jako važna poruka imajući u vidu trenutnu situaciju u svijetu", kazala je vd direktorica TO Bojana Blagojević.

Bonus video: