Bar: Počinje maslinijada

Glavna fešta zvanično počinje u subotu u 11 sati i trajaće sve do kasno popodne u nedjelju. Na preko 110 štandova svoje proizvode predstaviće maslinari, vinari, pčelari i proizvođači suvenira. Gosti maslinijade moći će da kupe ove proizvode, ali i tradicionalno da gratis uživaju u slanim i slatkim specijalitetima podrumijskog kraja
164 pregleda 0 komentar(a)
Maslinijada u Baru, Foto: Radomir Petrić
Maslinijada u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 04.12.2015. 12:58h

XIV Maslinijada, najveća crnogorska fešta od maslina, u Starom Baru formalno počinje večeras, a u subotu i nedjelju će biti glavna svetkovina, sa očekivanim dolaskom hiljada posjetilaca sa svih strana Crne Gore.

Večeras u 18 sati u starobarskom restoranu „Akvadukt“ počinje prva radionica projekta “Promocija konzumacije maslinovog ulja u Crnoj Gori“ Montenegro Biznis Alijanse (MBA) pod pokroviteljstvom International Olive Conncil (IOC), sa ciljem da poveća svijest o benefitima korišćenja maslinovog ulja u Crnoj Gori. Tom prilikom biće promovisane brošure i flajeri na ovu temu, te objavljene nagrade za najbolja ovogodišnja maslinova ulja.

Glavna fešta zvanično počinje u subotu u 11 sati i trajaće sve do kasno popodne u nedjelju. Na preko 110 štandova svoje proizvode predstaviće maslinari, vinari, pčelari i proizvođači suvenira. Gosti maslinijade moći će da kupe ove proizvode, ali i tradicionalno da gratis uživaju u slanim i slatkim specijalitetima podrumijskog kraja.

Sjutra nastupaju Merima Njegomir, Žuti Serhatlić, Dina Desančić i Safet Drljan, KUD „Jedinstvo“ i Plesni klub „Habanera“, a u nedjelju ansambli „Pljevaljski tamburaši“, „Rumija“ i „Zvuci sa Ribnice“. Pokrovitelj fešte je Opština Bar, a suorganizatori su i Turistička organizacija Bar i JP Kulturni centar.

Bonus video: