STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Počeo drugi krug za prijavu visokoškolaca

Iz Ministarstva su kazali da je pravo na stručno osposobljavanje u prvom krugu ostvario 3.361 visokoškolac
0 komentar(a)
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2015. 07:31h

Visokoškolci koji nijesu dobili poslodavca u prvom krugu Programa stručnog osposobljavanja, imaju mogućnost ponovnog izbora u drugom, koji počinje danas.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da će, s obzirom na veliki broj visokoškolaca koji su pokazali interesovanje za Program, a u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, kao i na značajan broj slobodnih mjesta kod prijavljenih poslodavaca, biti organizovan i drugi krug za prijavu.

„Zato osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, a nijesu u prvom krugu dobile poslodavca od danas, 5. decembra, od 12 sati imaće mogućnost da ponovo biraju poslodavaca“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da visokoškolci tu mogućnost mogu iskoristiti zaključno sa utorkom, 8. decembrom, do 12 sati.

Iz Ministarstva su kazali da je pravo na stručno osposobljavanje u prvom krugu ostvario 3.361 visokoškolac.

Rezultati Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2015/2016. godinu objavljeni su na Portalu e-uprave – Ministarstvo za informacione tehnologije i sajtovima Ministarstva prosvjete, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za kadrove.