Žabljak: Puteve će čistiti po prioritetima

Prvi test ove sezone nedavno je položen, pa nije bilo problema u odvijanju saobraćaja, uprkos tome što je palo tridesetak centimetara snijega
69 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, Foto: Goran Malidžan
Žabljak, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 03.12.2015. 17:09h

Komunalno preduzeće spremno dočekuje sezonu čišćenja snijega sa gradskih i prigradskih saobraćajnica u Opštini Žabljak, tvrdi direktor Radenko Radulović.

On je istakao da su četiri snjegočistača, kamion i dvije utovarne lopate, ali i iskusan kadar, garant da će posao biti obavljen kvalitetno na oko 200 kilometara saobraćajnica i lokalnih puteva.

Radulović tvrdi da raspolažu sa dovoljnim količinama soli za posipanje puteva.

On je pojasnio da će se ulice i lokalni putevi čistiti prema prioritetima i planu i očekuje razumijevanje od stanovništva, jer se istovremeno ne može raditi na više mjesta.

Prvi test ove sezone nedavno je položen, pa u durmitorskom kraju nije bilo problema u odvijanju saobraćaja, uprkos tome što je palo tridesetak centimetara snijega.

Iz “Crnagoraputa“ su saopštili “Vijestima” da su i njihovi snjegočistači spremni i da su već djelovali na novom i starom putu prema Šavniku.

Na tim dionicama, kažu, posipali su so i šljunak, kako bi se izbjeglo proklizavanje na zaleđenom asfaltu.

Tvrde da na lagerima imaju dovoljnu količinu tih sredstava.

Oni su zaduženi za održavanje prohodnosti saobraćajnica koje vode prema Šavniku, Pljevljima i Mojkovcu, u dužini od oko 160 kilometara, i puta ka skijalištu Savin kuk.

I u nekoliko privatnih firmi, koje imaju snjegočistače i mašine za čišćenje velikih nameta i usova, tvrde da su spremni za zimu.

Bonus video: