Kovačević: Dom starih ostvario rezultate koji su za respekt

„Naša obaveza je da uradimo sve da stanarima ovog Doma učinimo ostatak života ljepšim, humanim, pristojnim i da im omogućimo da svoje staračke dane provedu u jednoj ovako lijepoj sredini“, kazala je ministarka
238 pregleda 1 komentar(a)
Dom starih Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Dom starih Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.12.2015. 18:20h

Dom starih u Bijelom Polju obilježio je danas pet godina postojanja. U okviru svečanosti kojoj su prisustvovali ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i brojni gosti puštena je u rad moderna kuhinja.

Prema riječima ministarke Kovačević, ovaj dom je ostvario rezultate koji su za respekt, i da je uz dom starih u Risnu ponos Vlade Crne Gore.

„Naša obaveza je da uradimo sve da stanarima ovog Doma učinimo ostatak života ljepšim, humanim, pristojnim i da im omogućimo da svoje staračke dane provedu u jednoj ovako lijepoj sredini“, kazala je ministarka i zahvalila je predsjedniku Žuriću na pažnji koju posvećuje ustanovama socijalne i dječije zaštite u ovim vrlo teškim vremenima.

Direktor Doma starih Dejan Pavićević je kazao da u domu boravi 145 osoba, a da su smještajni kapaciteti 230 mjesta.

„Ovaj Dom u značajnoj mjeri zadovoljava potrebe za zbrinjavanje starih, ne samo iz Bijelog Polja već i sjevera“, kazao je Pavićević i dodao da o starima brine 55 zaposlenih. On je naglasio da je prvi od ciljeva dostizanje maksimalnog kapaciteta doma.

Proslava je obilježena uz bogat kulturno zabavni program.

Bonus video: