Udruženje "Roditelji" očekuje da Igračkoteka bude otvorena do prvog januara

Tu će biti i Razvojni centar, na usluzi svoj djeci, a posebno članovima socijalno ugroženih porodica. Iz Udruženja Roditelji pozivaju kompanije i ljude dobre volje da nastave da pomažu, kako bi ovaj objekat što prije poceo da radi
66 pregleda 0 komentar(a)
Igračkoteka, Foto: Printscreen (YouTube)
Igračkoteka, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 28.11.2015. 19:17h

Članovi udruženja "Roditelji" organizovali su radnu akciju u prostoru u kom bi uskoro trebalo da bude otvorena dugo najavljivana Igračkoteka.

Tu će biti i Razvojni centar, na usluzi svoj djeci, a posebno članovima socijalno ugroženih porodica. Iz Udruženja Roditelji pozivaju kompanije i ljude dobre volje da nastave da pomažu, kako bi ovaj objekat što prije poceo da radi.

"Saniramo, opremamo Igračkotetku, čistimo, uređujemo s obzirom da je ovo prostor koji je odavno izgrađen, mnogo posla je potrebno da bi se doveo u stanje kakvo je potrebno da bi Igračkoteka funkcionisala" kazala je Danijela Knežević iz NVO udruženja "Roditelji".

Neki su počeli od zaštitne ograde.

"Ide dobro, poprilično dobro, važna je samo volja za ovo sve, za djecu zbog koje smo danas tu, tako da ide dobro", kaže Mloš Milinković.

Ko god je došao, uzeo je nešto da radi.

"Danas ovdje jesam i električar i moler i biću sve što je potrebno da bismo ovaj mali kutak sredili za našu djecu" kazala je Dejana Ponoš iz NVO udruženja "Roditelji".

Prostor u jednoj od vojnih zgrada u Ulici Bracana Bracanovića, dobili su na korišćenje od Ministarstva odbrane. Ovdje će raditi Razvojni centar, koji će služiti roditeljima i djeci pretežno iz socijalno ugroženih porodica, kao stručna pomoć u razvoju njihovih mališana. A ovdje će biti i Igračkoteka.

"Neće biti to igraonica klasičnog tipa, mi smo zamislili da djeca i roditelji zajedno provode ovdje vrijeme, znači neće biti moguće da se djeca ostave na određeni vremenski period, već smo zamislili da roditelji koji budu dovodili djecu, kojima je potrebna recimo neka pomoć u učenju ili žele da prisustvuju nekom stručnom predavanju, da roditelji budu tu da doprinesu da njihovoj djeci bude bolje, tako da imamo razne ideje..." kazala je Danijela Knežević.

U udruženju "Roditelji" nadaju se da bi radove mogli završiti vrlo brzo

"Mi se iskreno nadamo da ćemo 1. januara moći da kažemo da je igračkoteka otvorena", kazala je Danijela Knežević iz NVO udruženja "Roditelji"

Bonus video: