MAJE: Kroz hakerske napada hoće da ugase portal Vijesti

"Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru"
1060 pregleda 3 komentar(a)
Vuk Maraš, Foto: Savo Prelević
Vuk Maraš, Foto: Savo Prelević

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope (MAJE) pozvala je nadležne organe u Crnoj Gori da hitno istraže pokušaj gašenja portala Vijesti kroz hakerski DDoS napad.

Portal Vijesti, dio medijske grupacije Vijesti, članice Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, u posljednja tri dana bio je predmet tri snažna hakerska DDoS napada, od čega je posljednji još uvijek u toku.

Portal Vijesti je ubjedljivo najčitaniji i kredibilniji portal u Crnoj Gori, a radi se o mediju koji ima i najveće povjerenje građana.

Prema informacijama dobijenim od strane međunarodnog razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), hakerski napadi su fokusirani na pokušaj obaranja portala Vijesti, posebno dijela portala na kojem se nalaze ekskluzivne informacije o najnovijem slučaju potencijalne političke korupcije u Crnoj Gori na najvišem nivou.

"Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru. Pozivamo državne organe Crne Gore da hitno pokrenu istragu, otkriju nalogodavce ovih napada i najstrožije ih procesuiraju", navodi se u saopštenju izvršnog direktora MAJE Vuka Maraša.

Bonus video: