Do Gagovića imanja ponekad je nemoguće doći

Da bi dio mještana Ulice Predraga Leovca došao do domova, potrebno probiti svega tridesetak metara puta
120 pregleda 0 komentar(a)
Gagovića imanje, Foto: Goran Malidžan
Gagovića imanje, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.11.2018. 17:27h

Dio mještana Ulice Predraga Leovca uputiće ponovo zahtjev lokalnoj upravi u Pljevljima da probije i asfaltira stotinak metara puta do naselja Gagovića imanja, kako bi imali bližu vezu sa gradom.

Mještani kažu da su nezadovoljni sa onim što je jesenas uradila lokalna uprava, kada je asfaltirala dio puta koji je i dalje nemoguće koristiti jer se tridesetak metara prije Gagovića imanja put sužava na metar i njime je nemoguće proći.

Na ovaj način, kako kažu, investitor je pokazao neozbiljnost jer su asfaltirali prilaze do pojedinih kuća, umjesto da probiju put koji bi koristili svi mještani ovog dijela grada.

Mještani kažu da su sada primorani da do svojih svojih kuća iz centra grada idu zaobilaznim putem koji je duži od kilometra.

„Proboj ulice bio bi praktičan potez jer bi imali bliži put do centra grada. Posebno u toku zime, kada zbog velike strmosti nijesmo u mogućnosti da koristimo Durmitorsku ulicu, koja ima uzak kolovoz i bez trotoara je“, tvrde građani.

Sličnu inicijativu mještani ove ulice pokretali su prije petnaestak godina, ali kako tvrde, niko tada ozbiljnije nije razmotrio njihov zahtjev.

„Posao koji tražimo nije ni skup, ni komplikovan. Lokalne službe treba samo da probiju od oko trideset metara puta”, kažu stanari te ulice.

Bonus video: