JAVNI ČAS NA GRADSKIM TRGOVIMA

Međunarodna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

117 pregleda 1 komentar(a)
žrtva nasilja, nasilje, Foto: Shutterstock
žrtva nasilja, nasilje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2015. 11:55h

Na glavnim gradskim trgovima u Podgorici, Pljevljima i Nikšiću od 30. novembra do 7. decembra biće organizovana akcija – javni čas pod nazivom "Saradnja i intervencija - stop nasilju u porodici", u okviru međunarodne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

"Javni čas se organizuje sa ciljem da se promoviše međusektorska saradnja, povežu institucije radi uspješnije intervencije protiv nasilja u porodici. Organizovanjem javnog časa postiže se više pozitivnih efekata u isto vrijeme: uvođenje inovativnog vida komunikacije sa javnošću u prevenciji i sprečavanju problema, razmjena znanja i dobre prakse u oblasti intervencije, promovisanje međuinstitucionalne saradnje, podizanje budnosti lokalnih javnosti o problemu nasilja", navodi se u saopštenju SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja - Nikšić, Centra za ženska prava, Sigurne ženske kuće, O.B. "Bona fide“ – Pljevlja i Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Globalnu svjetsku kampanju podržava oko 2.000 organizacija u preko 100 država svijeta.

Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Preporučujemo za Vas