Obezbijeđen novac za rekonstrukciju kuće porodice Vidić

"Za pet godina, koliko radim u Službi zaštite, nagledao sam se raznih teških situacija, ali mi je bilo mnogo žao ove porodice i imao sam moralnu obavezu da nešto uradim kako bih im pomogao“
57 pregleda 0 komentar(a)
porodica Vidić požar, Foto: Zoran Đurić
porodica Vidić požar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.11.2015. 11:11h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i kineska kompanija CRBC uradiće kompletan krov na kući porodice Vidić, koji je izgorio u Požaru koji je izbio prije dva dana, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja opredijelilo je novčanu pomoć u iznosu od 2.000 eura, Glavni grad u iznosu od 1.000 eura i pomoć u građevinskom materijalu u iznosu od 1.000 eura, a kineska kompanija CRBC će uraditi kompletan krov na kući porodice Vidić.

"Ministarstvu su se obratili i određeni donatori koji će ovoj porodici obezbijediti dio namještaja i određene kućanske aparate", saopšteno je iz Ministarstva.

Iz kompanije CRBC su saopštili da se kuća porodice Vidić nalazi odmah pored kampa za njihove radnike, koji su angažovani na izgradnji autoputa.

"Od našeg dolaska u Crnu Goru nastojimo da gradimo prijateljske odnose sa lokalnim stanovništvom, pa smo bili među prvima koji su pritekli da pomognu porodici Vidić kada smo u ranim jutarnjim satima vidjeli požar. Nažalost, kuća je velikim dijelom uništena, ali smo zato odlučili da reagujemo odmah i pružimo pomoć u vidu onoga što smo sa Milićem Vidićem dogovorili da je sada najhitnije", saopštili su predstavnici kompanije CRBC.

Nakon požara ostala je jedna prostorija u prizemlju, koja se sada ne može koristiti jer prokišnjava, što će biti riješeno postavljanjem novog krova. Nabavku neophodnog materijala za postavku krova finansiraće CRBC, koja je porodici Vidić ponudila i pomoć u dijelu radne snage za izvođenje radova.

"Naša kompanija nije u Crnoj Gori samo da gradi autoput, već želimo da doprinesemo razvoju prioritetnih segmenata društva, ali i da budemo društveno odgovorni prema sugrađanima i zemlji u kojoj ćemo boraviti naredne četiri godine. Smatramo da je bila naša obaveza da, kao prvi komšija, među prvima i priteknemo u pomoć, i obezbijedimo za porodicu Milić i njihovo četvoro djece krov nad glavom", naveli su iz CRBC-a.

Akcija prikupljanja novca za pomoć šestočlanoj porodici Vidić, čija je kuća prekjuče izgorjela na Pelevom brijegu, pokrenuta je i na Facebooku.

Humanitarnu akciju pokrenuo je Zarija Pavićević, zaposleni u Službi zaštite, a koji je, prekjuče rano ujutro, učestvovao u gašenju požara na kući Vidića.

"Za pet godina, koliko radim u Službi zaštite, nagledao sam se raznih teških situacija, ali mi je bilo mnogo žao ove porodice i imao sam moralnu obavezu da nešto uradim kako bih im pomogao“, rekao je Pavićević.

On je sa svojim prijateljima organizovao prikupljanje robe za porodicu Vidić, a prvu turu pomoći su im uručili istog dana. Milića Vidića su zamolili da otvori račun u banci kako bi im pomoglo nekoliko pojedinaca.

Pojedinci mogu pomoći porodici Vidić uplatom novca na račun, otvoren u Lovćen banci 565-0100100022308-29 na ime Vidića Milića, oca četvoro maloljetne djece.

Bonus video: