HN: Noćni čuvari u parku bivšeg hotela Boka

Park bivšeg hotela Boka koji je izgrađen početkom 20 vijeka, a srušen u zemljotresu 1979 godine, sa preko 200 biljnih vrsta bio je jedan od najljepših na Jadranu i nosio je epitet Botaničkog vrta Jadrana
70 pregleda 1 komentar(a)
Park, Hotel Boka, Foto: Slavica Kosić
Park, Hotel Boka, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.11.2015. 15:35h

U parku bivšeg hotela Boka u centru Herceg Novog angažovana je čuvarska služba od 20 do četiri sata ujutro. Ovaj raspored dežurstava biće na snazi do maja, od kada će čuvarska služba raditi od 22 do šest sati ujutro.

Park je početkom jula očišćen, osvijetljen i postavljen je dječiji parkovski mobilijar, za što je iz opštinske kase izdvojeno tri hiljade eura.

Ove jeseni rekonstruisana je i fontana i vraćena skulptura Dijane boginje lova, rad Pietra Palavićinija. Vrijednost radova iznosila je 6.700 eura.

Park bivšeg hotela Boka koji je izgrađen početkom 20 vijeka, a srušen u zemljotresu 1979 godine, sa preko 200 biljnih vrsta bio je jedan od najljepših na Jadranu i nosio je epitet Botaničkog vrta Jadrana.

Dok se ne riješi sudbina zemljišta na kome je bio hotel Boka i pripadajući park, u prvostepenom sudskom postupku on je vraćen vlasnicima, u lokalnoj upravi su odlučili da ga zaštite i održavaju, kako bi u njemu mogli biti organizovani i kulturni i zabavni programi.

Bonus video: