Tanjug "nastavlja rad" u Konzulatu SFRJ u Tivtu

TANJUG, osnovan prije skoro 70 godina u Titovoj Jugoslaviji, sa radom je zvanično prestao 1. novembra
78 pregleda 6 komentar(a)
Tanjug, Tivat
Tanjug, Tivat
Ažurirano: 24.11.2015. 14:09h

„Telegrafska agencija nove Jugoslavije“ (TANJUG) objavila je da rad nastavlja iz Tivta, iz ovdašnjeg Gnerelanog konzulata SFRJ.

TANJUG, osnovan prije skoro 70 godina u Titovoj Jugoslaviji, sa radom je zvanično prestao 1. novembra nakon što je Vlada Srbije poslije bezuspješnih pokušaja da privatizuje tu novinsku agenciju, odlučila da je ugasi.

„Telegrafska agencija nove Jugoslavije – TANJUG nakon brutalne likvidacije naše Centrale u Beogradu od strane “pete kolone” normalno nastavlja svoj rad u okviru Generalnog konzulata SFRJ u Tivtu. Metodologija rada i način komunikacije biće zvanično predstavljeni u glavnom gradu SR Crne Gore – Titogradu nakon Dana Republike. Do tada ćemo vam redovno slati naše biltene.Smrt fašizmu – sloboda narodu!”", navodi se u “biltenu” TANJUG-a koji je medijima proslijeđen sa adrse tanjug@t-com.me.

Uslijedila je odmah i prva vijest koju “TANJUG javlja a prenosi TASS” (novinska agencija bivšeg SSSR-a): “Proslava Dana Republike pored hotela “Regent” u Tivtu i Robne kuće “Kamelija” u Kotoru, od ove godine slavi se i u Moskvi.

Prema nezvaničnim saznanjima, proslava 72. rošenjada SFRJ, Dana Republike 29. novembra, biće priređena u moskovskom restoranu "Boemi”, a priređuje je Savez socijalističke omladine Jugoslavije – Osnovna organizacija Moskva.

Bonus video: