"Merlinka" otvara Međunarodni festival queer filma

Tokom prvog dana festivala biće prikazana revija kratkih filmova: „Rajski vrt“, „Moire“, „Kiss“ i „Volim te“, dok će projekcija dugometražnog filma koji prati proces tranzicije kroz koju prolaze trans* osobe „52 utorka“ početi u 20.00 sati
54 pregleda 0 komentar(a)
Merlinka
Merlinka
Ažurirano: 20.11.2015. 11:37h

Međunarodni festival queer filma “Merlinka” biće otvoren večeras u 19.00 sati u Kuslevovoj kući u Podgorici.

Tokom prvog dana festivala biće prikazana revija kratkih filmova: „Rajski vrt“, „Moire“, „Kiss“ i „Volim te“, dok će projekcija dugometražnog filma koji prati proces tranzicije kroz koju prolaze trans* osobe „52 utorka“ početi u 20.00 sati.

“52 utorka” je film o šesnaestogodišnjojh Bili njenoj majci koja odlučuje da promijeni pol. Bill mora naglo i nerado da se osamostali kada joj majka otkrije da planira da promijeni pol,što dovodi do toga da provode vrijeme zajedno samo utorkom po podne. „52 utorka“ je film sniman tokom cijele godine – svake nedjelje samo utorkom, i to je priča o željama, odgovornostima i transformaciji puna emotivnog naboja. Režiju ovog Australijskog dokumentarnog filma koji će večeras biti premijerno prikazan u Crnoj Gori potpisuje Sofi Hajd.

Ulaz na sve projekcije tokom festivala je besplatan.

Festival organizuje Crnogorska LGBTIQ Asocijacija „Queer Montenegro“ u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, Festivalom Internacionalnog Alternativnog Teatra FIAT i Gej-lezbejskim Info Centrom iz Beograda, a uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.