"Prije 100 godina šačica izdajnika i plaćenika izdala je i prodala Crnu Goru"

Iz NVO Dukljani su rekli da su se okupili kako bi izrazili protest prema toj izdaji, ali i prema slavljenju tog čina
284 pregleda 19 komentar(a)
NVO Dukljani, Foto: NVO Dukljani
NVO Dukljani, Foto: NVO Dukljani
Ažurirano: 29.11.2018. 18:29h

Legalni i legitimni parlament nezavisne i međunarodno priznate Crne Gore mora da poništi odluku nelegalne i anticrnogorske Podgoričke Skupštine, poručili su predstavnici nevladine organizacije (NVO) Dukljani.

Oni su danas organizovali protestnu šetnju od spomenika Svetom Petru Cetinjskom do Skupštine.

Predstavnici NVO Dukljani su poručili da nikada više ne bi trebalo da se dogodi na neko slavi izdaju Crne Gore.

"Da naši potomci ne moraju, kao mi danas, na ovaj način pokazivati da ima ko da se suprotstavi izdaji svoje zemlje i naroda i da se pokloni patriotizmu", naveli su predstavnici te NVO.

Kako su kazali, prije 100 godina "šačica izdajnika i plaćenika izdala je i prodala Crnu Goru".

Iz NVO Dukljani su rekli da su se okupili kako bi izrazili protest prema toj izdaji, ali i prema slavljenju tog čina.

"Šta bi drugo moglo da bude, nego veleizdaja, kad glasaš da nestane država u kojoj si rođen, da se svrgne kralj kome si se zakleo, da poništiš svoje nacionalno ime i svetu crkvu u kojoj si kršten, kad glasaš da se detronizuje dinastija Petrović, sa sedam velikana, sa Njegošem na čelu", naveli su predstavnici te NVO.

Kako su dodali, okupili su se da se sa poštovanjem i ponosom poklone onima koji nijesu pristali da umru bez časti i domovine.

Prema riječima predstavnika NVO Dukljani, za slavu su oni koji nijesu dali da nestane ime crnogorsko, a ne oni koji su ga htjeli utrijeti za sva vremena.

Oni su kazali da je potrebno da se u crnogorskim školama uči istina o "sramnoj Podgoričkoj skupštini i veličanstvenom Božićnom ustanku i mučeničkom komitskom pokretu".

"Da ubuduće i zauvijek, državne institucije slave što je za slavu, a zabrane što je za sramotu", poručeno je na protestnoj šetnji.

Bonus video: