"VI ŠTITITE GRAĐANE OD SAMOVOLJE POJEDINACA"

Razglednice za crnogorske policajce: I vaša porodica će živjeti u ovakvoj zemlji

“Bacanjem suzavca na mirne demonstrante i prebijanjem građana ne postiže se cilj zbog kog policija postoji. ‘Alternativa’ i dalje čeka odgovor na davno poslato pitanje - ko je u redovima policije brutalno prebijao građane Crne Gore"
69 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2015. 13:08h

Grupa građana „Alternativa“ poslala je razglednice svim centrima bezbjednosti sa citatom Alberta Ajnštajna: „Ne činite ništa što se protivi vašoj savjesti, pa čak i ako to od vas i država traži“.

„Cilj nam je da policiji skrenemo pažnju da je njihov primarni cilj i razlog postojanja zaštita građana od samovolje pojedinaca”, poručili su iz Alternative.

Na poleđini razglednice, na kojoj je detalj kada je policija intervenisala prilikom održavanja protesta koje je u Podgorici 24.oktobra organizovao Demokratski front ispisan je tekst: “ Poštovani, apelujemo na vas i vašu savjest. Ne zaboravite da je vaša dužnost da zaštitite narod od samovolje pojedinaca. I vaša porodica će živjeti u ovakvoj zemlji”.

“Bacanjem suzavca na mirne demonstrante i prebijanjem građana ne postiže se cilj zbog kog policija postoji. ‘Alternativa’ i dalje čeka odgovor na davno poslato pitanje - ko je u redovima policije brutalno prebijao građane Crne Gore? Ako se dozvoli da samovolja, pod plaštom uniforme, postane pravilo, onda u budućnosti ne možemo očekivati drugačiju sudbinu od batina, niti drugačiju pravdu od samovolje. Pravda za koju se izborimo će biti sloboda koju ćemo ostaviti našoj djeci. Nemamo rezervnu domovinu", poručili su iz “Alternative”.

Galerija

Preporučujemo za Vas