Italijanski jedriličari ipak dolaze u Herceg Novi?

Vukčević je obavijestio da bi regata mogla trajati dva dana i imati više učesnika nego prethodnih godina
0 komentar(a)
jedrilice, Foto: Slavica Kosić
jedrilice, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.11.2015. 16:23h

Sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg-Novi Vladimir Dželetović i direktor Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“ Predrag Vukčević razgovarali su o pripremama za organizaciju jubilarne Desete međunarodne regate Tera da mare -EST 105.

Nedavno su predstavnici Porto Montenegro sa italijanskim partnerima potpisali sporazum koji podrazumjeva da prestižna međunarodna regata „EST 105” u svom jubilarnom desetom izdanju, za krajnji cilj ima marinu u Tivtu.

“Italijanski jedriličari imaju ambiciju da regatu učine masovnijom, pa se razmišlja o tome da se regata podijeli na dvije etape - iz Barija do Herceg-Novog i ciljem na Škveru, gdje je i start druge etape kroz Zaliv, sa ciljem u Porto Montenegru", rekao je Vukčević.

Predstavnici Opštine i jedriličarskog kluba Jugole Grakalić planiraju da uskoro posjete italijanske organizatore regate - Univerzitet u Bariju, kako bi sa predstavnicima Jedriličarskog kluba CUS „Bari“ ustanovili zajedničku platformu za organizaciju regate iduće godine.

“Termin sastanka biće usaglašen nakon završetka takmičenja u Peruu, na kojem trenutno učestvuju jedriličari iz Italije”, saopšteno je nakon sastanka. .

Vukčević je obavijestio da bi regata mogla trajati dva dana i imati više učesnika nego prethodnih godina, uz uključivanja Porto Montenegra kao konačne destinacije u Crnoj Gori.

Regata Terra da mare koju su organizovali Opština Herceg Novi, jedriličarski klubovi „Jugole Grakalić” Herceg-Novi i „Jovo Dabović” Baošići, a s italijanske strane Univerzitetski centar iz Barija i Udruženje maslinara Italije, prethodnih devet godina je, krajem aprila najavljivala početak nautičke turističke sezone u Herceg Novom. Bila je to velika šansa za razvoj i unapređenje nautičkog turizma, koju najveći bokeljski grada nije adekvatno iskoristio.

Bonus video: