Krivokapić studetima: Država vam mora obezbijediti pristojan posao

"Znanje, vejštine i energija koju mladi nose mora biti oslonac svim društvenim procesima koji će našu državu činiti boljom i prosperitetnijom. Vašim ulaganjem u znanje kreirate svoj put ka boljem životu, a državi dajete bazu znanja da lakše i stručnije odgovori na buduće izazove", piše u čestitki Krivokapića
74 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2015. 13:52h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku, povodom 17. novembra Međunarodnog dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori i crnogorskim građanima na studijama van države.

"Znanje, vejštine i energija koju mladi nose mora biti oslonac svim društvenim procesima koji će našu državu činiti boljom i prosperitetnijom. Vašim ulaganjem u znanje kreirate svoj put ka boljem životu, a državi dajete bazu znanja da lakše i stručnije odgovori na buduće izazove", piše u čestitki Krivokapića.

Dodaje se da država mora imati posebnu pažnju prema svim studentima i mora im omogućiti kvalitetno obrazovanje i upotrebljivo znanje.

"Svakako vaši studentski dani, kao jedna od najljepših životnih faza moraju imati sadržaj i kvalitet kakav zaslužujete, želite i kakav imaju vaše kolege u razvijenijim sistemima. Pristojan posao i vladavina prava su ono što vam država mora obezbijediti da vas čeka kada završite svoj obrazovni put na fakultetima. Mjera dobre državne politike je u vašem ostanku u svojoj državi i povratku vaših kolega u nju", piše u čsetitki rivokapića.

Vlahović: Budite vrijedni

Mladi i obrazovani potencijal su i budućnost države, čije će vještine, entuzijazam i sposobnosti stvarati društvo znanja i novih vrijednost, kazala je ministarka nauke Sanja Vlahović, čestitajući Međunarodni dan studenata.

Ona je u obraćanju predsjednicima studentskih parlamenata sva tri univerziteta istakla da su mladi i obrazovani ljudi potencijal i budućnost države, i da je želja i motiv da uz znanje, usavršavanja i inovacije, kao nezaobilazne činioce razvoja, mladi postanu pokretač uspostavljanja boljeg društva i boljeg sjutra.

„Svojim radom i zalaganjem kreirate budućnost, ali istovremeno motivišete, dajete podstrijek za nove podvige, dostignuća i neiscrpnu težnju da se zajedničkim snagama borimo za prosperitet i razvoj naše države”, kazala je Vlahović.

Ona je savjetovala studentima da budu vrijedni, aktivni i kreativni, da ulažu u sebe i svoj razvoj.

„A vaše vještine, entuzijazam i sposobnosti će stvarati društvo znanja i novih vrijednosti“, navela je Vlahović.

Bonus video: