Za Program stručnog osposobljavanje prijave do 26. novembra

"Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore trenutno je 5.438 osoba koje imaju završeno visoko obrazovanje obima 180, 240 i 300 ECTS kredita", navodi se u saopštenju
75 pregleda 0 komentar(a)
Centar za stručno obrazovanje, Foto: Zoran Đurić
Centar za stručno obrazovanje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.11.2015. 13:25h

Osobe sa visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavnje i nemaju radnog iskustva u određenom nivou mogu se do 26. novembra prijaviti za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Iz Koordinacionog tima za implementaciju Programa saopšteno je da taj projekat omogućava osposobljavanje kod izabranog poslodavca devet mjeseci.

"Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine u skladu sa propisima", kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da se prijave podnose preko portala e-uprave https://www.euprava.me/program-strucno-osposobljavanje, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu.

"Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore trenutno je 5.438 osoba koje imaju završeno visoko obrazovanje obima 180, 240 i 300 ECTS kredita", navodi se u saopštenju.

Ističe se da da je na konkurs za učešće poslodavaca u Programu oglašeno više od devet hiljada mjesta za buduće korisnike, što je preko dvije hiljade više nego prethodne godine.

"Vlada Crne Gore realizacijom Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, već četiri godine zaredom, pruža mogućnosti svršenim viokoškolcima bez radnog iskustva da usavrše svoje vještine, steknu praktična znanja i radno iskustvo kod izabranog poslodavca i tako postanu konkurentniji na tržištu rada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: