Tivat: Lokalna uprava pridružila se aktivizmu u borbi protiv nasilja nad ženama

Kampanja se završava na Međunarodni dan ljudskih prava 10.decembra
110 pregleda 0 komentar(a)
Aktivizam protiv nasilja nad ženama, Foto: Siniša Luković
Aktivizam protiv nasilja nad ženama, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.11.2018. 12:37h

Opština Tivat obilježava kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Kampanja je počela 25.novembra na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama i traje do 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat i ove godine je okupio sportske kolektive, ekspertkinje, prosvjetne radnice i relevantne institucije na lokalnom i državnom nivou kako bi ukazali na važnost sprječavanja svih vidova nasilja u društvu.

U saradnji sa Aikido Akademijom Tivat i Srednjom mješovitom školom „Mladost“ biće organizovan jednodnevni kurs samoodbrane za žene, u kojem će učestvovati i kratko predavanje održati predstavnica Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Kurs je planiran za 30.novembar u 12 časova u prostorijama Aikido Akademije.

Misija OEBS-a i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Opštinom Tivat organizovaće dvodnevnu radionicu „Rodno osjetljivo budžetiranje“ 3. i 4. decembra za zaposlene u Opštini. Promocija časopisa „Ženski glas“, časopis za Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore planirana je za 5.decembar u 12 časova u sali JU Muzej i galerija Tivat. Govornice će biti inicijatorka časopisa mr Aet Salh, Milijana Dabović, Njegosava Seja Vujanović i mr Darka Ognjanović.

Narednog dana, 6.decembra u saradnji sa učeničkim parlamentom SMŠ „Mladost“ biće organizovana debata na temu „Rodna ravnopravnost u Crnoj Gori“ sa početkom u 10 časova u prostorijama škole. „Sportom o rodnoj“ – rukometna utakmica između Ženskog rukometnog kluba Tivat i kadeta Rukometnog kluba Partizan 1949 zakazana je za 6.decembar u sportskoj dvorani „Župa“.

Kampanja se završava na Međunarodni dan ljudskih prava 10.decembra, sa radionicom „Ljudska prava“ koju organizuje sekretarijat za mlade.sport i socijalna pitanja u saradnji sa Omladinskim klubom sa početkom u 17 časova u prostorijama Omladinskog kluba.

Bonus video: