Nema informacija ima li državljana CG među povrijeđenima i stradalima

Izvor "Vijesti" iz Ministarstva vanjskih poslova je rekao da su u stalnom kontaktu sa francuskim vlastima
4 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2015. 11:13h

Nema saznanja da je tokom terorističkih ataka u Parizu stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

"Ambasada Crne Gore u Parizu je u stalnom kontaktu sa francuskim nadležnim organima. Dežurni telefon u Ambasadi je +33 1 53 63 80 30", saopšteno je iz MVPEI.

Lukšić uputio telegram saučešća

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija osudilo je teroristički napad u glavnom gradu Francuske.

Povodom tragičnog događaja, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić uputio je pismo saučešća francuskom kolegi Laurentu Fabiusu.

"Sa posebnim emocijama i izrazitim žaljenjem sam primio vijest o napadima u Parizu. U ovim tragičnim okolnostima, molim Vas, da u ime Crne Gore, kao i u svoje lično ime, prenesete iskrene izraze saučešća porodicama žrtava i francuskom narodu”, navodi se u pismu.

Lukšić je poručio da je Crna Gora u ovim teškim momentima uz prijateljsku Francusku i njen narod te još jednom podsjetio na neophodnost zajedničkog, odlučnog i snažnog odgovora na terorizam kao jednu od navećih prijetnji savremenom demokratskom poretku.

"Sinoćnji brutalni napadi u Parizu predstavljaju napad na sve nas i civilizacijske vrijednosti na kojima počivaju razvijena, demokratska društava, što dodatno obavezuje da, snažno i ujedinjeno, nastavimo borbu protiv terorizma i svih prijetnji globalnom miru", navodi se u pismu.

U napadima u petak veče u Parizu ubijeno je najmanje 128 ljudi, a još 180 je ranjeno, od toga je 99 u kritičnom stanju.

Bonus video: