Podgorica: Roditelji moraju da idu kod privatnika

“Doktor mi je kazao da se to često dešava sa nalazima urina za djecu iz Bloka pet i to je navodno zbog toga što kompjuterski program nešto pogriješi”, kaže Vukčević
140 pregleda 2 komentar(a)
dom zdravlja, laboratorija, Foto: Boris Pejović
dom zdravlja, laboratorija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.11.2015. 20:26h

Roditelji djece, za koje se rade nalazi urina u laboratoriji za mališane u Domu zdravlja u Bloku pet, prinuđeni su da ponovo to učine kod privatnika, zbog nelogičnosti u parametrima.

Kako je „Vijestima” kazao Slavko Vukčević, otac trogodišnje djevojčice, za mališana su morali ponovo uraditi nalaze urina kod privatnika, jer iz Bloka pet su bili nepouzdani.

On je rekao da mu je doktor kazao da se to često dešava sa nalazima urina za djecu iz Bloka pet i da je to navodno zbog toga što kompjuterski program nešto pogriješi.

I majka petogodišnjeg dječaka, koja je željela ostati anonimna, kazala je da je izabrani doktor je uputio da ponovo urade nalaze, jer se često dešava da iz laboratorije u Bloku pet dobijaju nelogične parametre.

“Doktor mi je objasnio da mi je mališan imao povećanu količinu proteina i sluzi, odnosno potpuno nelogično za dječaka od pet godina”, kazala je majka.

Ona je objasnila da je sinu ponovo uradila nalaze kod privatnika, izgubila još jedan dan da bi to obavili i uz to platila tri eura.

“Novi nalazi su bili u redu, potpuno drugačiji od onih u Bloku pet, pa mi nije jasno kako se to dešava”, kazala je sugrađanka.

Iz Doma zdravlja “Vijestima” nijesu odgovorili da li znaju za problem sa nalazima urina iz laboratorije u Bloku pet, zbog čega se dešava da su nelogični, kao i da li će učiniti nešto povodom toga

Bonus video: