Manifestacije iz kulture okosnica turističke ponude Herceg Novog

Tokom sajma u Londonu na štandu Herceg Novog predstavili su se hoteli "Palmon bay spa", "Perla" i "Hungest hotel Sun Resort".
2 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2015. 14:20h

Na javni konkurs za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju Herceg Novog tokom naredne godine, koji je završen u utorak, stigla su 33 projektna predloga.

Direktorka Turističke organizacije Herceg Novi Bojana Blagojević kazala je da će tim stručnih ljudi odlučiti o tome koji predlozi zaslužuju da dobiju "zeleno svjetlo" i dobiti preporuku za podršku od Turističke organizacije.

"Kvalitet kulturnih manifestacija mora biti na visokom nivou, jer su one okosnica turističke ponude grada. Upravo je kulturni turizam bio jedan od bitnih segmenata u prezentaciji Herceg Novog na nedavno održanom, prestižnom sajmu turizma u Londonu "World Travel Market", koji je okupio oko 5.000 izlagača iz više od 180 država. Tamo smo se predstavili u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije", kazala je Blagojević.

Ona naglašava da su za britansko tržište Herceg Novi i Boka Kotorska nova i veoma atraktivna destinacija.

"Na sajmu je vladalo veliko interesovanje za nautički turizam, prije svega jedrenje", kazala je Blagojević.

Tokom sajma na štandu Herceg Novog predstavili su se hoteli "Palmon bay & spa", "Perla" i "Hungest hotel Sun Resort". Njihovi predstavnici ostvarili su kontakte sa brojnim turoperatorima i turističkim agencijama iz Velike Britanije, kojima je posebno bila zanimljiva mogućnost povezivanja boravka u Crnoj Gori i Hrvatskoj u jedan aranžman.

Galerija

Bonus video: