Tri NVO u Odbranu Ćemovskog: Zaustavite divlju sječu borova

zvršni direktor „Ozona“ Aleksandar Perović, ogorčen je zbog nesposobnih institucija da zaštite prostor od velikog značaja za grad, a tvrdi da ga najviše boli nezahvalan odnos institucija prema građanima koji su radili na unapređenju ovog parka
66 pregleda 3 komentar(a)
Ćemovsko polje, Foto: Damira Kalač
Ćemovsko polje, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 11.11.2015. 20:04h

NVO Ekološki pokret ,,Ozon” i „Green Home“, u saradnji sa građanskom inicijativom za uređenje Ćemovskog polja, pozvali su nadležne institucije da riješe problem nelegalne sječe na Ćemovskom polju.

Predstavnica NVO „Green Home“ Ksenija Medenica kazala je da se problem javlja prilikom podnošenja prijava Komunalnoj policiji.

„Nerijetko se dešava da se, zbog vremenskog perioda između podnošenja prijave i izlaska komunalne policije na teren, počininilac ne zatiče na licu mjesta“, rekla je Medenica.

Ona je dodala da se neefikasnost nadležnih organa u sankcionisanju počinilaca ogleda u izuzetno malom broju rješenih slučajeva. Prema njenom mišljenju, neophodno je uvesti češće obilaske terena i dodatno ograditi prostor , kako bi se zaštitio.

Izvršni direktor „Ozona“ Aleksandar Perović, ogorčen je zbog nesposobnih institucija da zaštite prostor od velikog značaja za grad, a tvrdi da ga najviše boli nezahvalan odnos institucija prema građanima koji su radili na unapređenju ovog parka.

„ Na odgovornost pozvati sve koji su svojim (ne)činjenjem doprinijeli devastiranju prirode“, saopštio je Perović.

Bonus video: