Cijev iz kupatila direktno u Ribnicu

Odbornik Vladimir Čađenović ocijenio je da bi, radi sprečavanja zagađenja vazduha, Glavni grad trebalo da nađe način za obezbjeđenje toplotne energije za građane po povoljnim uslovima
57 pregleda 1 komentar(a)
Javna rasprava, Foto: Zoran Đurić
Javna rasprava, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2015. 20:01h

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović ocijenio je da bi, radi sprečavanja zagađenja vazduha, Glavni grad trebalo da nađe dugoročan način za obezbjeđenje toplotne energije za građane po povoljnim uslovima.

“Vjerujem da će taj problem (zagađenje vazduha) biti sve izraženiji... Svjedoci smo da je grijanje na struju skupo, na drva, takođe. Interes Glavnog grada je da se možda neko privredno društvo bavi tim poslom i krene u njegovo stvaranje”, kazao je Čađenović na javnoj raspravi o Izvještaju o stanju životne sredine za teritoriju Podgorice od 2011. do 2014. godine.

Javnoj raspravi su prisustvovala samo tri odbornika, predsjednik MZ Gorica i jedan građanin.

Predsjednik MZ Gorica Sveto Vukićević je naveo da se na 300 metara od zgrade Ministarstva održivog razvoja nalazi “izvor zaraze”, jer građani više ne prave ni septičke jame nego direktno cijev iz kupatila izvedu na livadu.

“Tu je velika livada, pored same Ribnice koja je praktično jezero fekalija. Znate li šta to znači u strogom centru grada? Niko ništa ne preduzima”, istakao je Vukićević.

Vukićević je kazao da nadležni moraju odrediti lokaciju gdje će vlasnici kućnih ljubimaca šetati svoje pse, kako to ne bi činili na brdu Gorica, gdje borave i djeca.

Vladimir Vujović je ukazao na ugroženost vodoizvorišta Bolje sestre.

Bonus video: