Vratili Stamatovićima preko 200.000 kvadrata zemlje

Odlukom suda 125.000 kvadrata vraćeno Vučinićima
87 pregleda 0 komentar(a)
Stamatovići, Foto: Luka Zeković
Stamatovići, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2015. 19:52h

Pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda, kako saznaju „Vijesti”, vraćeno je preko 200.000 kvadrata zemljišta i porodici Stamatović u Park šumi Zagorič.

Odlukom suda 125.000 kvadratnih metara u Park šumi u Zagoriču vraćeno je porodici Vučinić, koji su bili vlasnici zemljišta prije nacionalizacije.

Na oko 85.000 zemljišta vraćenog Vučinićima napravljeno je 185 kuća, dok je kod Stamatovića mnogo više izgrađenog, ali ta porodica još nije pokretala postupak naplate.

Pojedinim mještanima Park šume u Zagoriču, stigle su pravosnažne presude da plate zemlju porodici Vučinić, na kojoj su izgradili kuće.

Presudama je odlučeno da se Vučinićima mora isplatiti po procjeni vještaka od 35 do 40 eura po kvadratu i sudski troškovi.

Mještani Park šume su svjesni da će morati da plate zemljište, ali ističu da kada su gradili to je bila opštinska zemlja, a nadležni iz Glavnog grada više puta su im obećavali legalizaciju domova.

“Svjesni smo da su nas izigrali, svaki put pred izbore su nam obećavali legalizaciju. Mnogi od nas plaćaju struju redovno, vodu, odvoz smeća, odnosno stižu nam računi. Državi plaćamo dažbine i red bi bio da se neko od nadležnih uključi u rješenje problema, a mnogima su stigle presude da treba da plate i preko 30.000 eura”, saopštili su mještani. Porodica Svetlane Vlahović, dobila je rješenje Osnovnog suda za iseljenje iz kuće u Park šumi u Zagoriču za danas u 10 časova, zbog toga što je zemljište vraćeno Vučinićima. Iz advokatske kancelarije „Jovović, Mugoša, Vuković”, zastupnika Vučinića, ranije je saopšteno da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zauzetog zemljišta.

Bonus video: