Đačić obećao: Uradićemo sloj asfalta do početka zime

Đačić je kazao da su završili proceduru eksproprisanja zemljišta od 25 vlasnika, zbog izgradnje trotoara i potpornih zidova
1 komentar(a)
Asflatiranje, rekonstrukcija ulcie, Foto: Goran Malidžan
Asflatiranje, rekonstrukcija ulcie, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.11.2015. 19:48h

Radovi na rekonstrukciji Ulice Treće sandžačke u Pljevljima, u dužini od oko 670 metara, nijesu završeni do novembra, uprkos ranijim najavama.

Riječ je o jednoj od najprometnijih gradskih ulica i njeno zatvaranje donijelo je dosta problema mještanima.

Predsjednik Opštine Mirko Đačić kazao je da će se radovi izvoditi sve dok to vremenski uslovi budu dozvolili.

On očekuje da se do zime uradi prvi sloj asfalta, a na proljeće ostatak.

“Ulica je već dovedena u fazu da bi se, u slučaju loših hidroloških uslova, mogla privesti nekoj namjeni“, rekao je Đačić.

Đačić je ocijenio da je ulica jedna od najnepovoljnijih za rekonstrukciju, zbog nepovoljne hidrologije i sastava terena.

“Da je bilo intenzivnih kiša, sigurno ovaj obim radova ne bismo izveli. Već smo položili atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, uradili dva cjevovoda i sve kuće priključili na novi vodovod“, rekao je Đačić.

Izvođač radova je preduzeće “Inter most”, a trenutno se radi na ugradnji trotoara i ivičnjaka.

Đačić je kazao da su završili proceduru eksproprisanja zemljišta od 25 vlasnika, zbog izgradnje trotoara i potpornih zidova.

“Žao mi je što ta ulica ima dosta nekvalitetne objekte... Ako stanete kod Kamenog mosta i pogledate prema Stražici sa lijeve i desene strane vidjećete niz veoma sarih i nekvalitetnih objekata, ali Opština u ovom trenutku nema novca za neku intenzivniju eksproprijaciju”, rekao je on.

Investitor radova vrijednih oko 650.000 eura je Direkcija javnih radova, a Opština Pljevlja je uradila kompletnu projektnu dokumentaciju.

Obrad Gačević tužio, tvrdi da mu je kuća oštećena od radova

Mještanin Obrad Gačević pokrenuo je sudski postupak, zbog velikih oštećenja na njegovoj kući, za koja tvrdi da su posljedica izvođenja radova na rekonstrukciji ulice i kopanja tri metra dubokog kanala. Na njegovoj kući popucali su temelji i zidovi, a poklekla je i krovna konstrukcija. Kuća Gačevića nalazi se praktično na ulici, a trotoar koji je projektovan da se radi zahvata 1,2 metra kuće.

Bonus video: