Dan univerziteta UDG: Latinki Perović prvi počasni doktorat

Rektor UDG-a je istakao koliko je bitno da ne zaboravimo to da je ovu knjigu pisala posljednja živa osoba koja ima već za života oreol istorijske ličnosti
291 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2015. 14:41h

Dan Univerziteta Donja Gorica (11. novembar) obilježila je dodjela prvog počasnog doktorata, istoričarki prof. dr Latinki Perović, koji je uručen od strane Rektora UDG-a, dr Veselina Vukotića uz poruku: "Za doprinos budućnosti naših studenata".

Kao uvod za dodjelu prvog počasnog doktorata na Univerzitetu Donja Gorica organizovana je promocija knjige „Dominantna i neželjena elita”, istoričarke Latinke Perović (Bilješke o intelektualnoj i političkoj eliti u Srbiji XX-XXI vijek).

Rektor UDG-a je istakao koliko je bitno da ne zaboravimo to da je ovu knjigu pisala posljednja živa osoba koja ima već za života oreol istorijske ličnosti.

“Latinka Perović je živa legenda. Legenda borbe za svoje ideje. Za ljudsko dostojanstvo. Latinka Perović je stožer ideje liberalizma … Očuvala je nešto što ju je isključilo sa glavnog puta tadašnje politike i skrenulo na put intelektualnog disidentstva… Na put i tada i danas – put budućnosti”, izjavio je Vukotić.

Nakon dodjele počasnog doktorata, uslijedila je svečana dodjela diploma studentima koji su diplomirali, specijalizirali i magistrirali tokom prethodne studijske godine. Centralnom događaju je prisustvao veliki broj gostiju, roditelja studenata i prijatelja Univerziteta, iz oblasti sporta, umjetnosti, akademskog sektora i šire javnosti iz zemlje i regiona.

"Ovo je dan kada svim diplomiranim studentima čestitamo diplomiranje i poželimo sreću i uspjeh u životu. Ovaj događaj je posvećen promociji našeg mota, mota UDG-a, "istorija budućnosti", navodi se u saopštenju UDG-a.

Galerija

Bonus video: