Rekonstruisani objekti dvije škole u Pljevljima

Bošković, kako je kazao, očekuje od učenika i zaposlenih u tim vaspitno-obrazovnim ustanovama da se odgovorno ponašaju i očuvaju škole za buduće generacije
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2015. 18:52h

Više od 1,7 miliona eura potrošeno je na rekonstrukciju objekata dvije škole u Pljevljima, u okviru Projekta energetske efikasnosti u javnim ustanovama.

Ministar prosvjete Predrag Bošković i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić obišli su danas Srednju stručnu školu i Osnovnu školu „Ristan Pavlović“ u Pljevljima, čiji su objekti rekonstruisani u okviru programa Energetske efikasnosti u javnim zgradama.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da taj Vladin resor u kontinuitetu radi na poboljšanju infrastrukture školske mreže kako bi omogućilo učenicima i nastavnicima što bolje uslove rada.

„On je naglasio da je u okviru Projekta energetske efikasnosti u javnim ustanovama preko 1.700.000 eura potrošeno na rekonstrukciju objekata ovih dviju škola. Na ovaj način su se stvorili uslovi za sticanje novih znanja, vještina i kompetencija“, kaže se u saopštenju.

Bošković, kako je kazao, očekuje od učenika i zaposlenih u tim vaspitno-obrazovnim ustanovama da se odgovorno ponašaju i očuvaju škole za buduće generacije.

Đačić je rekao da radove na Srednjoj stručnoj školi i školi „Ristan Pavlović“ smatra najdragocjenijom investicijom u Pljevljima u posljednjih godinu dana.

„On je podsjetio da su i dvije osnovne škole u gradskom dijelu rekonstruisane kroz isti Projekat i izrazio nadu da će i Gimnazija biti uključena u projekat u narednom periodu“, saopšteno je iz Ministarstva.

Direktor Srednje stručne škole Mervan Avdović zahvalio je svima koji su učestvovali u ostvarenju projekta i kazao da, osim poboljšanja školskog ambijenta, realizacija tog projekta znači puno i u ekološkom smislu, istakavši da Srednja stručna škola sada ima i najsavremeniju kotlarnicu u Crnoj Gori.

„Predsjednik učenika Srednje stručne škole Luka Kovačević izrazio je zadovoljstvo novim izgledom škole i uslovima koji su stvoreni za rad i učenje, što stvara još veću obavezu da rezultati koje smo postizali budu još bolji u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: