Vojvodiću neće niko na crtu

Generalnog direktora RTCG bira Savjet većinom glasova, a Vojvodić će biti jedini kandidat, ako neko ne konkuriše poštom
25 komentar(a)
Rade vOjvodić, Foto: Boris Pejović
Rade vOjvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2015. 17:39h

Aktuelni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić konkurisao je za još jedan mandat i po svemu sudeći neće imati protivkandidata.

To je gotovo izvjesno s obzirom da se jedino Vojvodić prijavio na juče okončani konkurs za izbor generalnog direktora.

Malo je vjerovatno da će neko “izaći na crtu” Vojvodiću, ali predsjednik Savjeta RTCG Ivan Mitrovićipak kaže da treba sačekati još nekoliko dana, jer postoji mogućnost da je neko prijavu poslao poštom.

On nije želio da komentariše činjenicu da niko osim Vojvodića nije zainteresovan za direktorsku poziciju u RTCG, pojasnivši da to zavisi od interesovanja ljudi, a ne od Savjeta.

Vojvodić juče nije odgovarao na telefonske pozive, pa su “Vijesti” ostale uskraćene za odgovor kako aktuelni direktor gleda na činjenicu da, po svemu sudeći, neće imati protivkandidata.

Generalnog direktora RTCG bira Savjet, većinom glasova.

Konkurs za izbor prvog čovjeka Javnog servisa raspisan je 7. oktobra.

Konkursom je predviđeno da kandidat mora biti državljanin Crne Gore, imati prebivalište u njoj i najmanje pet godina radnog iskustva i visoku stručnu spremu.

Vojvodić je stupio na dužnost 1. decembra 2011. godine, naslijedivši na toj funkciji, kako će sud naknadno utvrditi, nezakonito smijenjenog Branka Vojičića.

Neka od njegovih predizbornih obećanja bila su izgradnja nove zgrade RTCG i digitalizacija Javnog servisa, što još nije urađeno, smanjenje broja zaposlenih i povećanje prihoda od marketinga.

Vojvodić je ranije kazao da je za vrijeme njegovog mandata smanjen broj zaposlenih, a da je RTCG ove godine prvi put poslovala sa pozitivnim rezultatom od 960.000 eura.

Mandat generalnog direktora traje četiri godine, a tu funkciju ista osoba može obavljati najviše dva puta uzastopno.

Bonus video: