Pozitivna: Neodgovorno ponašanje ministarstva, lokalne uprave i prevoznka, trpe đaci i roditelji

"Neophodno da ministarstvo prosvjete kao i lokalna uprava shvate da u ovom slučaju nije primarno objašnjenje ko i na koji način treba da plati participaciju za prevoz, već je, i prije svega najvažnija bezbjednost djece kao i produktivnost nastave, navodi se u saopštenju Pozitivne.
15 komentar(a)
Vozila, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Vozila, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.11.2015. 11:12h

Pozivamo Ministarstvo prosvjete i lokalnu upravu da u što kraćem roku iznađu rješenje za problem prevoza učenika iz prigradskih naselja u Nikšiću, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Nikšićki prevoznici obustavili su prevoz đaka zbog, kako su saopštili, odluke Ministarstva prosvjete da im stopira participaciju od 40 odsto.

"Zbog neodgovornog ponašanja resornog ministarstva, lokalne uprave i prevoznika trpe đaci i njihovi roditelji. Ono što dodatno zabrinjava jeste mišljenje lokalne saobraćajne inspekcije da niti jedan prevoznik, koji se javio na konkurs za prevoz đaka, ne ispunjava uslove te su svi dobili samo privremeno rješenje. S toga je neophodno da ministarstvo prosvjete kao i lokalna uprava shvate da u ovom slučaju nije primarno objašnjenje ko i na koji način treba da plati participaciju za prevoz, već je, i prije svega najvažnija bezbjednost djece kao i produktivnost nastave, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz ove partije su dodali da vjeruju da ministarstvo kao i lokalna uprava znaju da nastava ne može biti prilagođena prevozu.

Bonus video: