Ruglo u centru Podgorice: Smeće i izmet u kućama i baraci

U produžetku se nalaze još dvije zasebne kuće, koje takođe djeluju napuštene, a građani navode da su često na meti lopova
91 pregleda 6 komentar(a)
Ruglo, kuća, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ruglo, kuća, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2015. 07:08h

U blizini škole „Savo Pejanović” nalaze se ostaci izgorjele barake, kao i dvije kuće, koje su takođe uništene u požaru, pune raznog otpada.

Više građana je „Vijestima” potvrdilo da su kuće napuštene godinama.

U produžetku se nalaze još dvije zasebne kuće, koje takođe djeluju napuštene, a građani navode da su često na meti lopova.

Ekipa “Vijesti”, vidjela je da su lopovi počeli i da “čerupaju” veliku dvospratnu kuću, koja se naslanja na izgorjele građevine.

“Čuo sam da su neki vlasnici digli ruke od nekretnina, odnosno kuća, koje su prepuštene zubu vremena i lopovima”, kazao je Nebojša Perković.

Sugrađanka, koja je željkla da bude anonimna, kazala je “Vijestima” da je prije nekoliko dana vidjela da su pokušali da odnesu vrata sa dvospratne kuće.

“Baraka je koliko znam državna, a to je najveći javni wc u gradu. Strah me od zaraze”, kazala je ona.

Istakla je da su se u napuštenim kućama uselile bile skitnice i da su ih oni i zapalili.

Građevine su neobezbijeđene, nekoliko greda sa barake svakog časa može da padne, a u ništa boljem stanju nije ni unutrašnjost kuća. Opasnost su i nestabilni podovi, a u jednoj kući vide se stepenice prema prostoriji ispod nivoa kuće, koja je vjerovatno bila podrum. Baraka je puna raznog otpada, izmeta, od nekadašnjih prostorija ostale su konture, a po keramičkim pločicama vidi se gdje je nekad bilo kupatilo.

Bonus video: