Uče osnovce da imaju povjerenja u sopstvene sposobnosti i znanje

Projekat predviđa učešće učenika devetih razreda osnovnih škola u nizu aktivnosti za preduzetničko osposobljavanje.
62 pregleda 1 komentar(a)
mladi preduzetnici, Foto: Glavni grad
mladi preduzetnici, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 09.11.2015. 13:44h

U osnovnim školama na teritoriji Glavnog grada počeo je da se primjenjuje projekat „Podizanje preduzetničke kulture u osnovnim školama“, koji realizuje Zavod za zapošljavanje sa Sekretarijatom za razvoj preduzetništva u okviru pilot projekta „Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu“.

Projekat ima za cilj jačanje povjerenja mladih u sopstvene sposobnosti i znanje, upoznavanje s vrijednostima, principima djelovanja preduzetničkog društva i osnovnim vještinama preduzetništva.

Projekat predviđa učešće učenika devetih razreda osnovnih škola u nizu aktivnosti za preduzetničko osposobljavanje.

"Aktivnosti se sprovode kroz radionice, tokom kojih interaktivni vid nastave približava pojedine elemente preduzetničkog načina razmišljanja. Predviđeno je da u projektu učestvuje 14 osnovnih škola u Podgorici i po jedna iz gradskih opština Golubovci i Tuzi," stoji u saopštenju.

"Realizacijom ovih radionica u osnovnim školama, utiče se na pravovremeno razmišljanje pripadnika ciljne grupe o njihovom zapošljavanju i samozapošljavanju, što bi omogućilo njihovo uspješno uključivanje na tržište rada po završetku njihovog obrazovanja".

Osim učenika, cilj ovih radionica je da podstakne i direktore škola, kao i profesore na organizaciju ovakvih i sličnih radionica u budućem periodu, kako bi ova obuka imala kontinuitet i kako bi se na taj način inteziviralo podizanje svijesti o značaju preduzetništva među što većim brojem mladih.

Bonus video: